Melkeallergi er vanlig

Melkeproteinallergi kan også kalles kumelkproteinallergi, kumelkallergi eller bare melkeallergi. La deg derfor ikke forvirre om du hører disse navnene om hverandre, da de alle står for det samme.

Melkeproteinallergi er den vanligste matallergien hos babyer og småbarn: 2–5 % av alle barn rammes av melkeallergi. Nesten alle får symptomer i løpet av det første leveåret. Allergien gir seg ofte til kjenne når barnet begynner å få grøt eller morsmelkerstatning som inneholder kumelk.

Prognosen for melkeproteinallergi er god. De fleste barn med melkeallergi blir friske allerede i barnehagealderen. Hvis barnet ditt nettopp har fått diagnosen melkeallergi, kan dette naturlig nok virke lenge til. Livet foregår her og nå, og hverdagens problemer må løses – også de som antas å forsvinne i fremtiden. På denne nettsiden har vi derfor samlet informasjon og tips som kan bidra til å gjøre livet med melkeproteinallergi så enkelt som mulig.

Du bør alltid ta kontakt med helsestasjon eller lege hvis du har mistanke om at barnet ditt har melkeallergi. Du bør få en henvisning til en barnelege som kan gjøre videre utredning for å vurdere om barnet har kumelkallergi. Denne nettsiden kan aldri erstatte kontakt med helsepersonell.

2–5 %
av alle barn rammes