Melkefri pastasaus med urter og skinke med Neocate Advance

Sausen kan lett varieres med andre krydder og tilbehør.

Oppskriften på melkefri pastasaus med urter og skinke med Neocate Advance er tatt frem av Nutricia for barn med melkeproteinallergi.

pastasas

Antall porsjoner: 3 dl saus

Ingredienser

2 ss Melkefri margarin
1 ss finhakket løk (kan utelates)
2 ss hvetemel*
2 1/2 dl vatten
1 pose Neocate Advance-pulver
50 g røkt skinke
oregano
salt og svart pepper

*Alternativ: Den som ikke tåler hvete eller gluten, velger en hvete-/glutenfri blanding.

Fremgangsmåte

Varm opp fett i en kjele.
Brun løken raskt og tilsett melet.
Hell over vann og Neocate Advance-pulveret under omrøring og kok opp til sausen har tyknet.
Tilsett skinke klipt i strimler og smaksett med oregano, salt og svart pepper.
Server med nykokt pasta og favorittgrønnsakene.
Saus som blir til overs, kan fryses.

Tips: Lag kokt torsk med egg- og persillesaus ved å erstatte skinken og oreganoen med hakket, kokt egg og persille, og server med kokt torsk.