Melkefri grøt med gluten

Grøt kan varieres med forskjellige ingredienser og tilbehør. Her finner du grøt med Pepticate som basis, og med semulegryn, havregryn eller fin sammalt hvete/bygg/havre.

Oppskriften for den melkefrie grøten med Pepticate er tatt frem av Nutricia for ditt barn med melkeallergi og som derfor trenger en melkefri kost.

Gröt med gluten

Antall porsjoner: 1 portion

Ingredienser

2 dl vann
2 ss semulegryn*
6 måleskjeer Pepticate-pulver

*Alternativ: 2-3 ss lettkokte havregryn eller 2 ss fin sammalt hvete/bygg/havre

Fremgangsmåte

Bland vann og mel i en kjele.
Kok opp og la det koke i noen minutter under omrøring.
Ta kjelen av platen, avkjøl litt og visp inn Pepticate.
Avkjøl blandingen til spisetemperatur før du gir den til barnet. Prøv med noen dråper på innsiden av håndleddet ditt. Server med fruktpuré.